D' Empire Brasserie - Solaris Mont Kiara



Nama: D' Empire Brasserie


Tema: Masakan Itali


Lokasi: 
22, Ground Floor 
Mont Kiara, Jalan Solaris
Off Jalan Duta
50480 KL

Waktu Operasi:

Makan tengahari dan malam


Hari Isnin, tekak terasa hendak makan makanan Itali. Pelik juga tiba-tiba nak makan makanan Itali. Mula laa buat bacaan google dekat restoran Itali mana yang menarik. Selepas beberapa baca blog dan rujuk tripadvisor maka bawa laa cik isteri ke Ciccio Pasticcio di Changkat Bukit Bintang. Sampai sahaja depan kedai, tutup rupanya. Cisss.. Sudah laa redah jalan sesak di Bukit Bintang tutup pula tuh. Perut sudah berbunyi-bunyi memandangkan jam sudah menunjukkan 8 malam. Plan B ialah makan masakan Russia. Pelik kan? Dari Itali ke Russia pula. Maka drive pula ke Mont Kiara untuk makan di Dubrovnik Restaurant @ Solaris. Apa lah malangnya nasib saya, Dubrovnik pun tutup. Mungkin tempat-tempat makan ni kebanyakkannya tutup di hari isnin selepas ramai pelanggan dihujung minggu. Nampak pula satu kedai ni namanya D' Empire Brasserie yang terletak di Solaris Mont Kiara juga. Jom kita cuba! 


D' Empire Brasserie menyediakan makanan ala Itali. Susun atur restoran tampak biasa. Ketika kunjungan saya dan isteri, pelanggan hampir memenuhi ruang dalam restoran. Pekerja tidak ramai dan kebanyakkannya berbangsa Bangladeshi. Pemilik restoran adalah keturunan cina dan merangkap sebagai ketua chef di restoran ini.


Jom tengok apa yang ada!



Ruang makan diluar lebih santai


Jemput makan!

Apple Juice (Rm 9.50) & Carrot Juice (Rm 9.50)

Mushroom Soup (Rm 8) 

Marinara Aglio (Rm 30)

Chicken Bolognese (Rm 26) 

Beef Salami Pizza (Rm 25)


Jom tahu!
*Menerima Tunai dan kad kredit antarabangsa.


*Harga seperti kedai eksklusif tetapi masih tidak sampai ke tahap layanan eksklusif.


*Hanya restoran biasa yang trying to hard nak jadi restoran ala italian.


Pernah mengunjungi restoran ini? Tinggalkan komen dan kongsi pengalaman anda bersama pembaca yang lain!

1 Response to "D' Empire Brasserie - Solaris Mont Kiara"

  1. SingaporeMemoryProject says:
    January 17, 2013 at 1:40 AM

    Dear Sir/Madam,

    On behalf of the National Library Board (NLB), we would like to invite you to pledge your blog to the Singapore Memory Project as part of efforts to collect memories that are already manifested in existing online channels.

    The Singapore Memory Project (SMP) is a national initiative to collect, preserve and provide access to Singapore’s knowledge materials. Spearheaded by NLB, the SMP aims to build a national collection of content in diverse formats (including print, audio and video), to preserve them in digital form, and make them available for discovery and research.

    By pledging your blog to SMP, you are affirming that every memory matters. Whether your posts are an account of your daily life, or an expression of your thoughts, the SMP hopes to find a home for your memories so that it can help build towards an understanding of Singapore. You will also receive a badge that you can display on your blog in recognition of your contributions.

    Contributors to this blog pledging initiative will be listed on Singapore Memory portal’s blog pledging webpage. All blogs pledged to SMP will archived using NLB’s web harvesting software, in addition to images of each blog’s landing page.

    If you are keen to pledge your blog to SMP, simply fill up our response form at this following URL: http://singaporememory.simulation.com.sg/Public/Pledge.

    You may find out more about this initiative at http://www.iremember.sg/?page_id=2822.

    We are looking forward to your contribution.

    |Simulation Software & Technology (S2T) Pte Ltd 583 Orchard Road #14-02 Forum The Shopping Mall S(238884) w: www.simulation.com.sg

Post a Comment